Renault er på Banen med en Yderst Moden Bil

Clio-modellerne fra Renault har altid været ganske populære hos det yngre og åbensindede segment. Det er en hyggelig lille familiebil, der inkluderer en masse spændende teknologi, og som gør det på en sjov og udfordrende måde. Det var altså perfekt til de unge og eventyrlystne, der gerne vil have en bil, der understreger deres personlighed og temperament.

Det har dog også været noget der har holdt salgstallene på Clio’en lidt nede: bilen er en hatchback, og den er derfor ganske oplagt til familier i alle størrelser, og burde på den måde ikke være begrænset til det unge segment. Men det kunne godt virke til, at det er en satsning som Renault bevidst har taget. Ved at fokusere på dette mere begrænsede segment til at starte med, har de kunne eksperimentere med nye idéer, implementere den nyeste teknologi, og stadig fastholde et vist marked der har en interesse i at købe bilen. Nu hvor det har stået på i nogle år virker det til, at Renault har fået opskriften helt på plads.

Det har resulteret i lanceringen af den nye Renault clio som er en utroligt moden bil. Det er en bil hvor man ved nøjagtigt hvad man kan forvente, og absolut ikke vil blive skuffet. Hvis man før følte at Renault var lidt for fremme i skoene med deres Clio-modeller, så bør man ikke lade sig afskrække her: den nye Renault Clio er nemlig blevet tæmmet. Men det er gjort med finesse: der er ikke blevet sparet på noget, eller skåret noget teknologi væk. Der er i stedet blevet kælet for detaljerne, og sørget for at alting hænger perfekt sammen og er fuldt ud intuitivt at bruge.

Det betyder også, at fans af de tidligere Clio modeller absolut ikke behøver gå udenom denne nye, og mere modne, model. De vil stadig få alt hvad de drømmer om og forventer af en Renault Clio, bare på en mere finpudset og poleret måde. Hvis det ikke er noget man går op i, så kan man jo altid kigge efter en brugt bil til salg – der er mange mennesker der er blevet modne i nogenlunde samme hastighed som Renault er blevet det med deres Clio, og det betyder at mange af dem nu opgraderer til den nye Renault Clio. I den forbindelse sælger de selvfølgeligt den gamle bil, som du så kan være så heldig at kunne købe til en billig pris. Alle vinder altså på, at Renault er nået i mål med deres ”modningsproces” af denne fantastiske bil.

Det bliver spændende at se hvordan fremtiden ser ud for Renaul Clio. Nogle spår om, at vi de næste par år vil se eksperimenterende modeller igen, som så igen vil resultere i en ny og moden bil om en 5-6 år. Andre regner med at Renault Clio vil holde fast i de modne værdier, og at der eventuelt vil komme en ny eksperimenterende bilmodel til dem, der foretrækker den slags.