Sådan Kommer du i Form Med Elastikker

De fleste af os kunne nok godt bruge noget mere motion i løbet af ugen. For nogle handler det om, at det ville være både sundt og rart at smide nogle ekstra kilo, og for andre handler det primært om, at en bedre fysik er med til at øge vores velvære og fysiske komfort. Uanset hvad vi ser, som guldet for enden af regnbuen, så kan det dog godt være svært at gøre noget ved det. Det kan være rigtigt motiverende at tænke på resultaterne, men det gør ikke altid, at vi får gjort noget ved situationen her og nu. Vægttabet, six-packen eller følelsen af fysisk og mentalt overskud er jo ikke noget der kommer af, at få trænet en enkelt gang eller to: det er et resultat af, at man træner igen og igen. Der skal en god vane til til – sundhed er en livsstil, ikke en engang-handling.

Det er det, der kan virke så uoverskueligt. Det er nemlig ikke let at komme i gang, og det er endnu sværere at blive ved, når først man er startet. Vi ved inderst inde godt, at det selvfølgeligt bliver lettere med tiden – på et eller andet tidspunkt er træningen jo en del af den daglige rutine, og så tænker vi nærmest ikke over det. Men før det ligesom har sat sig på rygraden, så er der en helt masse ting, der kan gå galt. Vi er ofte vores egen største fjende her: vi har én stemme i hovedet der siger, at vi skal til at træne, og en anden der bruger en helt masse kræfter på, at komme på argumenter for, at træningen godt kan udskydes til i morgen. Det er en evig kamp i disse første uger af en ny træningsrutine.

Så hvad kan man gøre for, at gøre denne proces lettere, så man rent faktisk kan opbygge sig en god og sund rutine? En af de første ting du bør gøre er faktisk at lytte til den indre stemme, der bliver ved med at komme på undskyldninger. Det er ikke fordi denne stemme har ret, og du skal lade den overbevise dig – men hvis vi kan finde ud af, hvilke undskyldninger du plejer at komme op med, så kan vi planlægge træningen på en sådan måde, at disse dårlige undskyldninger slet ikke virker overbevisende.

En af de primære dårlige undskyldninger folk giver sig selv for, at skippe træningen på en vilkårlig dag er, at det ikke passer dem at komme ud af døren lige nu. For nogle handler det om, at fitness centeret ligger langt væk fra deres hus eller lejlighed, og at de ikke kan overskue at komme afsted. Andre føler sig ikke godt tilpas i et træningscenter, og kommer kun afsted når de i forvejen føler sig på toppen. Men disse undskyldninger er heldigvis lette at håndtere: du skal bare sørge for, at træningen er noget du kan klare derhjemme.

Det er det smukke ved at træne med elastikker. Du behøver ikke at bruge tusindvis af kroner på vægte og maskiner: du skal bare bruge et træningselastik eller tre, og et simpelt og overskueligt træningsprogram. Så har du alt hvad du skal bruge for, at klare træningen derhjemme – og så holder de dårlige undskyldninger ikke længere!